Sistemul ATES

Atât în fermele de creștere a porcilor, cât și în fermele de scroafe, este necesar ca temperatura din departamente să nu devină prea ridicată în perioada de vară.

Acest lucru se aplică în special la porcii mai mari, scroafele în adăpost, scroafele care alăptează și scroafele din magazia de împerechere. Cercetările au arătat că temperatura optimă pentru porcii (în medie) mari, este mai mică de 19 grade Celsius, în orice caz, temperatura nu trebuie să depășească 24 de grade. Dacă temperatura din departament crește vara la, de exemplu, 30 de grade Celsius, un porc mediu consumă cu 0,4 kg mai puțină mâncare pe zi, ceea ce reduce creșterea cu aprox. 150 de grame pe zi.

Temperatura optimă pentru o scroafă care alăptează este sub 21 de grade Celsius. O temperatură mai ridicată poate avea consecințe negative pentru următoarea fătare.

„Un mare avantaj este că încălzirea se poate face și cu sistemul ATES. Aerul de intrare nu devine niciodată mai rece de 7 grade, ceea ce are un efect foarte favorabil asupra climei hambarului în timpul iernii.”

Mai multe informații despre sistemul ATES (Aquifer Thermal Energy Storage) pot fi găsite în prospectul de mai jos. Dacă sunteți interesat de sistemul ATES sau dacă doriți să discutați planurile dvs. cu angajații Genugten Agri, sunteți întotdeauna bineveniți să ne contactați. Suntem bucuroși să vă ajutăm.

Contactează-ne

Informatii de contact

Genugten Agri Projects B.V.

Jane Addamsstraat 4, 5491 DE
Sint-Oedenrode
Olanda
T +31 (0) 413 483 100
E info@genugten-agri.nl
Camera de Comerț: 66429803
TVA: NL 8565 49 538 B01

whatsapp